...

Snel geld lenen

Snel geld lenen

Wil jij graag snel geld lenen? Dat kunnen we ons voorstellen, als je bankrekening namelijk leeg is, en je hebt meteen geld nodig kan direct geld lenen een perfecte oplossing zijn. Gelukkig zijn er best wel wat opties beschikbaar om onverwachte kosten te dekken zoals een nieuwe wasmachine te kopen of je auto te laten repareren. Lees snel verder en kom alles te weten over hoe je een lening afsluiten snel kunt regelen bij een betrouwbare aanbieder.

Wat is lenen?

Vaak krijgen we de vraag van mensen: ‘’Wat is lenen nou eigenlijk precies?’’. Wij kunnen je hierop wel antwoord geven. Over het algemeen lenen mensen eigenlijk alleen maar geld als ze iets moeten financieren of kopen en hiervoor te weinig eigen vermogen hebben om dit te kunnen doen.

Voorbeelden hiervan die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld het kopen van een gloednieuw huis of het laten verbouwen van je huis tot droomhuis. Je kunt dus een klein bedrag lenen of een groot bedrag.

Omdat de keuze behoorlijk groot is, raden we je altijd aan om leningen vergelijken serieus te nemen zodat je de ideale lening voor jouw situatie kunt vinden. Lees snel verder om de beste en goedkoopste lening te vinden.

Hoe kan ik de juiste nieuwe lening kiezen?

Er zijn behoorlijk wat verschillende leningen beschikbaar, uiteraard passen deze bij verschillende situaties en bieden ze verschillende voor- en nadelen. Om je op weg te helpen hebben we ze even op een rijtje gezet:

Persoonlijke lening

Het is natuurlijk niet raar als je overweegt om geld te lenen of krediet aan te vragen als je bijvoorbeeld een nieuwe auto gaat aanschaffen of een lening voor verbouwing wilt afsluiten om lekker te klussen. Een persoonlijke lening is vaak echter wel alleen te krijgen als je geen negatieve BKR registratie op je naam hebt staan.

Lenen via een persoonlijke lening is relatief snel te regelen als alle zaken in orde zijn en je de maandelijkse lasten en financiële situatie hebt toelaten. Doorgaans ligt het leenbedrag tussen de €5000 – €50.000 euro met een minimale looptijd van 1 tot 5 jaar.

Doorlopend krediet

Als je kiest voor een doorlopend krediet heb je een lening waarbij je tot een bepaalde opnamelimiet geld kunt opnemen. Is je saldo lager dan deze limiet, dan kun je het gedeelte dat overblijft opnemen en betaal je alleen een exacte rente over het opgenomen gedeelte.

Er is vaak geen sprake van een vaste looptijd. Let op geld lenen kost geld, doe goed onderzoek voordat je begint met geld lenen op het internet.

Minilening

Je hebt ook nog de mogelijkheid om een minilening aanvragen te overwegen, dit is een kleine lening tot een maximaal leenbedrag van 2500 euro. Als je geld wil lenen met een negatieve BKR registratie op je naam of kan je de bank geen loonstrook tonen is een minilening afsluiten de beste optie.

Doorgaans loopt een minilening voor een relatief korte tijd van 30 tot 90 dagen en kun je lenen tegen de maximale wettelijke rente. Een minilening is de perfecte manier om snel geld lenen mogelijk te maken, je hebt direct geld op je rekening en het is DE manier om simpel geld lenen mogelijk te maken.

Denk er alleen aan dat je geen lage rente betaalt, en dat het bedrag vaak rond de 45 dagen al weer terugbetaald dient te worden. Wil je goedkoper uit zijn? Dan kun je beter een andere lening afsluiten.

Geld lenen met negatieve BKR registratie

Als je wilt lenen zonder BKR toetsing is het ook mogelijk om een krediet aanbieder zoals Saldodipje te gebruiken, een lening van dit type heeft een korte looptijd en het te lenen bedrag ligt vaan tussen de €500 tot €1000 euro. Voor veel mensen is deze variant van geld lenen zonder BKR een van de beste opties.

Zakelijke lening

Een zakelijke lening is uiteraard voornamelijk geschikt voor ondernemers, doorgaans ontvang je het leenbedrag in een keer op je rekening. Daarna betaal je het geleende bedrag terug in maandelijkse, gelijke termijnen. Bij een zakelijk krediet kun je afgelost geld vaak niet opnieuw opnemen en betaal je een vooraf afgesproken rentepercentage.

Waarom snel geld lenen?

Er zijn talloze redenen om te beginnen met snel geld lenen. Zo kan het zijn dat je alle persoonlijke leningen met elkaar wil vergelijken en snel wil handelen om die nieuwe auto of motor te kopen, maar is het ook mogelijk dat je een minilening aanvraagt om kleine financiële verplichtingen op te lossen. Een aantal voorbeelden waarom mensen snel geld lenen zijn:

  • Een restschuld financieren om bepaalde financiële risico's af te dekken
  • Het afdekken van onverwachte uitgaven zoals het repareren van een kapotte wasmachine
  • Het financieren van energiebesparende maatregelen zoals de aanschaf van zonnepanelen

Nog een reden waarom veel mensen kiezen voor snel geld lenen is de mogelijkheid om kleine bedragen te lenen zonder BKR registratie, of om een BKR toetsing bij het Bureau Krediet Registratie te voorkomen.

We raden je wel aan om altijd goed te blijven kijken naar het jaarlijks kostenpercentage, de maximale looptijd en er voor te zorgen dat een exacte berekening ontvangen van de kosten geen problemen oplevert bij een kredietverstrekker.

Risico’s van snel geld lenen

Als je in deze tijd wilt lenen kan dat erg veilig en kan er eigenlijk niks misgaan omdat een aanbieder of kredietverstrekker zich aan behoorlijk wat regels moet houden. Dit betekent niet dat je geen rekening hoeft te houden met de risico’s die komen kijken bij het afsluiten van een lening.

De waarschuwing ‘Let op geld lenen kost geld' is natuurlijk niet voor niets in het leven geroepen, en verantwoord geld lenen blijft belangrijk voor zowel de consument als kredietverstrekker.

Om de risico’s goed in te schatten kun je jezelf een vraag stellen: ‘’ Welk bedrag kan ik maximaal lenen zonder dat ik hierdoor zelf in de financiële problemen kom?’’

Om je wat verder te helpen hebben we op onze site een handige vergelijker waarmee je gemakkelijk een indicatieve berekening kunt maken van een persoonlijke lening of minilening.

Om je nog wat meer inzichten te geven hebben we een aantal tips op rij gezet, lees verder en vergelijk leningen om de beste lening te vinden op de financiële markt in Nederland.

Verantwoord lenen met deze tips

Om het wat duidelijk te maken hebben we voor je een aantal handige tips die je kunnen helpen met verantwoord lenen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een lening afsluit en vervolgens hierdoor flink in de financiële problemen komt. Lees de tips door om jezelf te beschermen en kies niet altijd voor de goedkoopste aanbieder.

Direct geld lenen kost geld

Wat je altijd hoort is geld lenen kost geld. Het is niet voor niks verplicht dat het altijd bij leningen verteld moet worden. Bij een lening afsluiten komt altijd rente kijken die je betaalt over jou lening. Het is dus een goed idee om van tevoren te bekijken of een lening nu een slim idee is, of je je inkomen moet verhogen.

  • Probeer altijd de loopduur van de lening niet langer te laten gelden dan het product dat je aanschaft met de lening. Kies altijd voor een aanbieder met een transparant jaarlijks kostenpercentage en leen een bepaald bedrag dat het beste bij je persoonlijke omstandigheden past.

Geld lenen & voorwaarden

Lees niet eventjes vlug door de voorwaarden van de lening, deze zijn namelijk misschien nog wel belangrijk dan wat je uiteindelijk als percentage aan rente gaat betalen. Hier staat belangrijke informatie in die zeer serieus genomen moet worden.

Kijk ook altijd of je beschermd bent door de Autoriteit Financiële Markten, daardoor kun je rechten ontlenen aan wetgeving die opgesteld is in Nederland.

Probeer betalen in termijnen, creditcard of rood staan bij de bank te vermijden. Dit is duur en over het algemeen is een persoonlijke lening goedkoper.

Plichten en rechten door Autoriteit Financiële Markten

Uiteraard zitten er wat regeltjes in de vorm van rechten en plichten verbonden met geldlenen. Het is de bedoeling dat je maandelijks netjes het vooraf afgesproken bedrag terug betaald, maar wat als je dit niet kunt doen? Hieronder een aantal puntjes:

Kun je niet meer betalen dan is de bedoeling dat je allereerst in gesprek gaat met de kredietverstrekker om samen te gaan kijken naar een oplossing voor dit probleem. Houdt er wel rekening dat je dan nog steeds aansprakelijk bent voor de restschuld van de lening.

Uiteraard heb je als lener ook rechten, zo is het verplicht dat aanbieders op een duidelijke en wettelijke manier van tevoren laat weten wat de voorwaarden zijn van de lening.

Ook kredietverstrekkers hebben een plicht om te voldoen. Ze moeten zich namelijk altijd en zonder uitzondering houden aan de voor afgesproken voorwaarden, die kunnen echter wel verschillen omdat een doorlopend krediet bijvoorbeeld anders is als een minilening.

Welke zaken moet je aanleveren als je geld leent

Er zijn een aantal zaken die je moet aanleveren als je geld lenen mogelijk wil maken via het internet. Denk daarbij aan de volgende nodige documenten of zaken:

  • Je moet de beschikking hebben over een Nederlandse bankrekening
  • Je hebt bij diverse leningen een loonstrook nodig om inkomen te bewijzen
  • Je hebt een bepaald bruto maand inkomen nodig om te kunnen lenen
  • Soms moet je aangeven of je thuiswonende kinderen hebt
  • Geld lenen zonder BKR toetsing kan alleen met minilening

Wat kost geld lenen?

Vaak krijgen we de vraag: ‘’Wat kost geld lenen?’’ of ‘’Wat kost een lening dan maandelijks?’’. Het is niet zo moeilijk meer tegenwoordig om uit te rekenen of te berekenen wat je maandelijks kwijt bent aan een lening. Je kunt in de vergelijker berekenen hoeveel je maandelijks kwijt bent aan het krediet.

Laag maandbedrag is niet altijd de beste optie

Geld lenen met een laag maandbedrag zoals een minilening betekent niet altijd dat het de beste lening is waaruit je kunt kiezen. Wil je echt goed berekenen hoeveel geld je kwijt bent voor de lening dan kun je het rentepercentage nemen met de looptijd om te kijken hoeveel je in totaal kwijt bent.

Hoog maandbedrag en korte looptijd

Wil je graag lage maandlasten over je lening dan kun je ervoor kiezen om een hoog maandbedrag te kiezen met een korte looptijd. Op die manier kun je snel geld lenen, en ben je ook weer snel van de verplichtingen af.

Tussentijdse aflossing

Niet alleen de hoogte van het maandbedrag en de looptijd zijn van invloed op de kosten van een lening of minilening, zo heb je natuurlijk ook nog de tussentijdse aflossingen. Het kan voorkomen dat je de lening eerder terugbetaald dan dat voor afgesproken was, uiteindelijk betaal je dan een minder totaalbedrag over het geleende geld.